Barion Pixel

Hogyan lehet a bölcsőhalált megelőzni? VIDEÓ dr. Szentannay Judittal.

HOGYAN LEHET A BÖLCSŐHALÁLT MEGELŐZNI? 

.

.

Dr. Szentannay Judit házi gyermekorvos, gyermek-gasztoenterológus az alábbi videóban elmondja azt, amelyet minden szülőnek érdemes és fontos tudnia. Mi az a bölcsőhalál? Hogyan lehet megelőzni? Milyen rizikótényezői vannak? Mi változott ezekben az utóbbi években? Tényleg veszélyes a hason altatás? 

.

Dr. Szentannay Judit vagyok, több mint 25 éve dolgozom az egészségügyben. Fiatal orvosként először a kecskeméti rohamkocsin dolgoztam mentőorvosként, mert nagyon fontosnak tartottam, hogy megtanuljam a sürgősségi ellátást. Gyermekem megszületése után az orvoslás legszebb területét, a gyermekek gyógyítását választottam. Így az oxyológia (sürgősségi orvostan) után csecsemő- és gyermekgyógyászatból és tavaly gyermek gasztroenterológiából is szereztem szakvizsgát. Jelenleg Kecskeméten dolgozom házi gyermekorvosként és a kórházban a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelésen.

Több éven keresztül oktattam a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán csecsemő- és gyermekgyógyászatot. Oktatóként jelenleg is rendszeresen részt veszek a gyermekgyógyász szakorvosjelöltek szakvizsga előtti képzésében. Emellett a szülők képzését is fontosnak tartom, évente többször szervezünk Kecskeméten babamentő tanfolyamokat, ahol a gyermek-újraélesztést tanítjuk a szülőknek. Azt gondolom, hogy a legszebb hivatást választottam, ha még egyszer döntenem kellene, akkor is gyermekorvos lennék.

A fenti videó a Szülőakadémia online szülői kurzusból egy részlet. Ez a mű az egész koragyermekkorról szól, szülői készségeket, képességeket épít és tudást ad. A fenti videó a  4. részlet, jön még 8!. Eddigiek: szoptatós  (KATTINTS),  baba alvós napirend (KATTINTS) , csecsemőkori hasfájás (KATTINTS). 

.

Ez az komplex anyag egy könyvvel kiegészülve idén decemberben jelenik meg, szuper karácsonyi ajándék annak, aki

-várandós

-babát tervez

-gyermeke/gyermekei vannak 4 éves korig

-unokája születik/4 év alatti unokája van

-gyermekekkel foglalkozik és érdekli a legújabb szakirodalom koragyermekkorból a gyakorlatban.

.

..

Az alábbi szakemberek dolgoztak rajta:

.

.

Lukasz Rebeka
Lukasz Rebeka
dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens, a Kiskanál Kommandó alapítója Évek óta foglalkozik gyerekekkel, személyesen és online egyaránt segítve a szülőket. A célja, hogy a szülők etetés helyett megtanulják táplálni gyermeküket. Fő érdeklődési területe a koragyermekkori táplálási problémák és a hozzátáplálás. Nagy hangsúlyt fektet a legújabb szakmai ajánlásokra és a fejlődésre, ezért rendszeres résztvevője és előadója a hazai gyermekgyógyászati konferenciáknak. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete Egészségértés díját 2018-ban vette át a Kiskanál Kommandóért, amely könyveit és kisokosait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmailag ajánlja.

ÚJ KISOKOS

KISOKOSOK

Ingyenes letöltés