Barion Pixel

Szülők figyelmeztetnek: a kisfiuk a sürgősségin kötött ki emiatt az étel miatt

Sokan csak legyintenek, mikor a szakemberek azt tanácsolják, hogy bizonyos ételeket bizonyos életkor alatt veszélyes adni a gyermeknek, sőt, arra biztatják a többi szülőt, hogy nyugodtan adjanak nekik enni bármit, semmi baj nem lesz! Sajnos van, hogy baj történik.

Nicole és Jake Goddard Coloradoban élnek, ők Nash szülei. Nash az eset idejében 2,5 éves volt.

Aznap egy szokásos családi hétvége volt, filmet néztek, és popcornt ettek. Egyszer csak Nash kicsit elkezdett köhögni, de aztán kapott levegőt jól volt- úgy tűnt minden rendben, nézték tovább a filmet.

Tévedtek.

A film után Nash többször is köhögött, de azt hitték a szülei, a korábbi megfázás okozza. Aztán pár napra rá lázas lett a kisfiú, anyukája adott neki lázcsillapítót, és lefektette.

Nashnél nehézlégzés alakult ki, ekkor Nicole felhívta a gyermekorvost, aki azt tanácsolta, vigyék be a kórházba.

A kórházban néhány vizsgálat után műtétre került sor, mivel kiderült, hogy Nashnek tüdőgyulladása van. A félrenyelt popcorn nem egésze távozott, egy része a tüdejébe került.

A popcorn héjrésze kemény, vágni tud adott esetben, a tüdőben kifejezetten tud kárt okozni, mivel helyi gyulladást is okoz, Nashnél is ez történt- a szervezet idegennek, oda nem illőnek vélte a darabkákat.

Az orvosok 6 db popcornt távolítottak el a kisfiú tüdejéből. Kétszer is műteni kellett sajnos.

A műtétek sikeresek voltak szerencsére, a kisfiú felépült, azóta már 6 éves. A szülők minden szülőnek ugyanazt üzenik, mint mi szakemberek

NE adjunk popcornt 4 éves kor alatt, akkor sem, ha úgy tűnik, képes elfogyasztani a gyermek. 4 éves kor után, ülve (!) már elég ügyes egy egészséges gyermek nyelése, evéstechnikája a popcornhoz is.

Vannak hasonlóan veszélyes ételek 4 éves kor alatt, EBBEN a cikkben összeszedtük őket.

Köszönjük a megosztást!

forrás: https://kitchenfunwithmy3sons.com/warning-about-popcorn/?fbclid=IwAR07CCK5eyCAbdBa4PELrzs-zI3KJZvMvzCXG-EHLFNV021L2QKcgXQtSfA

Lukasz Rebeka
Lukasz Rebeka
dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens, a Kiskanál Kommandó alapítója Évek óta foglalkozik gyerekekkel, személyesen és online egyaránt segítve a szülőket. A célja, hogy a szülők etetés helyett megtanulják táplálni gyermeküket. Fő érdeklődési területe a koragyermekkori táplálási problémák és a hozzátáplálás. Nagy hangsúlyt fektet a legújabb szakmai ajánlásokra és a fejlődésre, ezért rendszeres résztvevője és előadója a hazai gyermekgyógyászati konferenciáknak. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete Egészségértés díját 2018-ban vette át a Kiskanál Kommandóért, amely könyveit és kisokosait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmailag ajánlja.

ÚJ KISOKOS

KISOKOSOK

Ingyenes letöltés

error: Vedd fel a kapcsoaltot velünk, ha szeretnéd átvenni anyagainkat.