Barion Pixel
Home WEBSHOP KATEGÓRIÁK Online tananyagok INDUL a BÖLCSŐDE! így készítsd fel a bölcsiben való étkezésre!

INDUL a BÖLCSŐDE! így készítsd fel a bölcsiben való étkezésre!

1990Ft

JELENTKEZÉS

Hamarosan indul a bölcsőde, és gyermeked belép egy másik ajtón.

Megnyugtató tudni, hogy amikor távol van tőled, jól eszik, és ezt az energiát önfeledt játékra tudja fordítani.

De ez egyes gyerekeknél ez nem így van.

Kategória:

Leírás

Olyan környezetben, ahol ugyanazt az ételt minden gyermeknek felkínálják, néhány szülő azt tapasztalhatja, hogy gyermeke teljesen megtagadja az étkezést. Ez nemcsak a szülőket, gyermekeket, hanem a gyermekgondozókat is megterheli. Lehet mit tenni ennek megelőzéseképp, és akkor is, ha már bekövetkezett!

Amikor elérkezik a bölcsikezdés ideje, a legtöbb szülő aggódik az evés miatt is. Felmerül bennük, hogy gyermekük vajon mit fog enni? Hogyan fogja kifejezni, ha éhes? Mi lesz, ha nem akarja megenni, amit kínálnak neki? És ha esetleg valamilyen mentes étrenden van, ez hogyan fog működni? Egyáltalán: milyen ételekkel fog találkozni, és hogyan álljunk mi ehhez felnőttként?

Gyermekekkel foglalkozó dietetikusként, anyaként megértem az aggodalmakat. Nagyon megterhelő lehet ez az időszak, amelyre az evés és az emiatti aggódás csak rányomja a bélyegét. A legtöbb páciensemnek ez az első kérdése konzultáción: mi lesz a bölcsivel, hogyan készítsük fel a gyereket és magunkat?

Van rá mód, ezt mutatjuk be ebben a tudástárban.

Ebben a Tudástárban megtanítunk, hogy:

  • A fennmaradó időszakban szeptemberig mit tudsz tenni, hogy felkészüljetek a bölcsis étkezésre (mi legyen otthon, a gyermek hogyan tud felkészülni, pl. rágásügyileg, motorikusan, ételbemutatás előre),
  • Az intézményben dolgozókkal hogyan és miről érdemes kommunikálni evés tekintetében, és mire kell nagyon figyelni, amely nem ajánlott reakció egyetlen felnőttnek sem kínáláskor (hiszen az intézményben dolgozók nagy szerepet játszanak gyermeked étkezési szokásainak kialakításában!),
  • Mit mond a hazai közétkeztetési rendelet, hogyan tudod ez alapján ellenőrizni az étlapot, és mit a teendő, ha nem ezt látod (tippek a békés együttműködésről annak érdekében, hogy gyermeke jól étkezzen),
  • Milyen tápanyagokat biztosít a bölcsis menü, és mit, mikor és hogyan kell otthon pótolni,
  • Hogyan reagálj, ha a gyermek elutasítja az intézményben az evést (és a környezet mit tegyen, mit ne)

A fentiek segíteni fognak családi napközik, bölcsik esetében is (akár magán, akár állami intézémény). Tudnod kell, hogy nem előírás az, hogy dietetikus tervezze meg a gyerekek étrendjét feltétlen (kivéve, ha „mentes” menü van). Emiatt előfordulhat probléma minkét részről, de mi most neked és gyermekednek segítünk a felkészülésben, és az intézményi, vidám evésben 1-3 éves korig.

A bölcsi csodálatos hely lehet hely a gyerekek számára, ahol új ételeket tanulhatnak, ismerős ételeket fogyaszthatnak más környezetben, és ami a legjobb – társaikkal együtt étkezhetnek. Van még idő erre rákészülni, és a megfelelő infókkal nekikezdeni, legalább emiatt ne izgulj! Akkor is segítünk, ha gyermeked most nem eszik jól, és azzal nyugtatnak, hogy a bölcsi segíteni fog – ez sajnos ronthat is- , eláruljuk, hogyan segíthetnek hezitáló evő gyermekednek!

KIKNEK SZÓL?

A tudástár szülőknek, nagyszülőknek ajánlott, de nem képzés, nem jogosít fel bármilyen tevékenységre, és nem ad képesítést, pontot, de használható információkat annál inkább.

MEDDIG FÉREK HOZZÁ? 

30 napig, 1 DB IP címről

A webinárjegy tartalma:

  • Indul a bölcsi! videóanyag: rákészülés a bölcsire, tápanyagigények 1-3 éves korig, gyermek tápláltsági és technikai felkészítése a bölcsire, közétkeztetési rendelet bölcsiben, otthoni étrendtippek bölcsődés gyerekeknek
  • BÓNUSZ: napi menü ötletek a gyakorlatban, 3 éves korig (bölcsődés menük és otthoni menük IGEN/NEM)