fbpx
32.2 C
Budapest

Videó: 1-5 évesek táplálása: a 2 bűvös szó

Tudtad?

Lukasz Rebeka
dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens, a Kiskanál Kommandó alapítója Évek óta foglalkozik gyerekekkel, személyesen és online egyaránt segítve a szülőket. A célja, hogy a szülők etetés helyett megtanulják táplálni gyermeküket. Fő érdeklődési területe a koragyermekkori táplálási problémák és a hozzátáplálás. Nagy hangsúlyt fektet a legújabb szakmai ajánlásokra és a fejlődésre, ezért rendszeres résztvevője és előadója a hazai gyermekgyógyászati konferenciáknak. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete Egészségértés díját 2018-ban vette át a Kiskanál Kommandóért, amely könyveit és kisokosait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmailag ajánlja.

1-5 éves gyerekek táplálása

-a 2 bűvös szó-

.

Létezik két olyan dolog, amelyet követve kisgyermünk táplálása érthető és kiszámítható lesz. Az alábbi videóban részletezem, röviden:

  1. Expozíció: azaz kitettség. Arról van szó, hogy ebben az életkorban a gyerekek hol szeretnek valamit megenni, hol nem. A válogatós korszak is megjelenhet ilyen-olyan területeken, más és más formában. Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy ha egy gyermek ma nem szeret egy ételt, lehet hogy 15x kell újrapróbálnunk, hogy egyáltalán megkóstolja, nyert ügyünk van. Ne erőltessük, de próbálkozzunk időről időre mással párosítva, más alapkban, hőmérséklettel, stb.

  2. Kalandor viselkedés: a kisgyermekek igazi felfedezők. Ki jobban, ki kevésbé. Utóbbiak az élet más területein is kicsit félénkebben, és általában az ízek, falatok kipróbálásában is. Fel tudjuk szülőként kelteni, erősíteni tudjuk ezt a képességet a gyermek temperamentuma alapján. Hagyjuk, hogy megismerje az ételeket: locsoljon, ültessen, kertészkedjen, mosson alapanyagot, vágjon (biztonságos késsel), keverjen, dagasszon, formázzon, terítsen. Vonjuk be ahol csak tudjuk, és ne az legyen a fő cél az ételek, alapanyagok bemutatásánál hogy megkóstolja, hanem hogy ismerje meg. Ami ismerős, az biztonságos. Ami biztonságos, azt a szánkba merjük venni.

A videó:

A következő heti élő adások:

ÁPR. 6 hétfő 13 óra: kisbabák (1 éves korig): Hozzátáplálás a COVID-19 alatt (más alapanyagok, konzervek használata, stb.)

ÁPR. 10 péntek 13 óra: kisgyermekek (1-5 éves korig): “Segítsük, hogy megkóstolja!” (hogyan lehet a gyermek felfedezővágyát felkelteni)

.
Az ÉLŐ adások helye: Kiskanál Kommandó Facebook oldal (KATT).

WEBSHOP

MEGÉRKEZETT

Prémium szilikon termékek Amerikából

FRISS

VIP klub

Segítünk babád vagy kisgyermeked táplálásában.

error: Vedd fel a kapcsoaltot velünk, ha szeretnéd átvenni anyagainkat.