Így tedd egészségesebbè a sütiket – Óda az almaszószhoz
Valamiért itthon még nem elterjedt, hogy a hozzáadott cukrot lehet helyettesíteni egyszerű almaszósszal is a legtöbb receptben. Az almaszószt végtelenül egyszerű elkészíteni, porciózva fagyasztható és bármely életkorban használható a cukor helyettesítésére.
Gyakorlatilag a módszer segítségével az egész alma bekerül a receptekbe, annak minden tápanyagával, rostjával együtt, felturbózva így pluszban minden jóval a sütit!
A cukor nem csak az édességet adja a recepteknél, hanem egyéb folyamatokat is elősegít, hogy a süti tökéletes legyen. Van, amikor a trükk nem működik, pl. aprósütiknél (pl. linzer).
Hogyan?
Fő szabály: 250 g kész almaszósz ugyanennyi, tehát 250 g cukrot helyettesít. A legfontosabb, hogy mivel a szósz nedves, ezért a recepteknél a többi nedves összetevő negyedét ki kell hagyni (azaz, ha szükséges lenne 100 ml joghurt, az almaszósz miatt csak 75 ml kerüljön az ételbe. )
Cukorhelyettesítő Almaszósz receptje:
Ebből a mennyiségből kb 1 liter almaszósz készül. Előre is dolgozhatsz, ugyanis ezt kis adagokban le lehet fagyasztani. Így, amikor szükség van rá, csak előveszed, hagyod felengedni, és ezzel máris egy nagyot léptél előre az egészséges táplálás útján.
Hozzávalók:
-8 db közepes alma (édes, pl. Starking, Gala, Golden Delicious- lehet vegyesen is)
-240 ml víz
Elkészítés:
1. Az almákat mosd meg alaposan, majd hámozd meg és szedd ki a magházukat.
2. Szeleteld fel vékony szeletekre.
3. Tedd fel főni egy lábasban, 1 csésze (240 ml) víz társaságában.
4. Fedd le, amíg megpuhulnak az almaszeletek.
5. Puhulás után vedd le a fedőt, hogy elpárologhasson a felesleges folyadék.
6. Az almákat a vízzel együtt ezután alaposan pürésítsd, hűtsd, majd porciózva fagyaszd (én 100g-ként szoktam).
Ebben az időszakban ez hatalmas segítség, hiszen a sütik elárasztják az ünnepi asztalt. Almaszószos édesítéssel nyugodtan adható muffin, vagy bármely süti a kicsiknek is.
dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens, a Kiskanál Kommandó alapítója Évek óta foglalkozik gyerekekkel, személyesen és online egyaránt segítve a szülőket. A célja, hogy a szülők etetés helyett megtanulják táplálni gyermeküket. Fő érdeklődési területe a koragyermekkori táplálási problémák és a hozzátáplálás. Nagy hangsúlyt fektet a legújabb szakmai ajánlásokra és a fejlődésre, ezért rendszeres résztvevője és előadója a hazai gyermekgyógyászati konferenciáknak. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete Egészségértés díját 2018-ban vette át a Kiskanál Kommandóért, amely könyveit és kisokosait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmailag ajánlja.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa a számodra. A sütik hozzájárulnak, a beállításaid mentéséhez, segítségükkel felismerjünk, ha visszatérsz, és látjuk, a weboldal mely részei a leghasznosabbak a számodra.Minden süti beállításodat tudod módosítani az itt látható füleken navigálva.
Feltétlen szükséges sütik
A Feltétlen szükséges sütiknek mindig bekapcsolva kell maradniuk, különben nem tudjuk menteni az itt megadott beállításaidat!
Ha letiltod ezt a sütit, akkor nem tudjuk menteni a beállításaidat. Ekkor minden alkalommal, amikor a weboldalra érkezel, ismét döntened kell a sütik engedélyezéséről / letiltásáról.
További Sütik
Ez a weboldal a további sütiket használja, hogy jobb és gyorsabb felhasználói élményt nyújtson a Számodra:
Facebook pixel, Google Adwords,Membermouse
Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!