Emberi Erőforrások Minisztériuma irányelve az egészséges csecsemő (0-12 hónap) táplálásáról – Itt a videó az egyik szerzővel

– 

Klinikai egészségügyi szakmai irányelv

.

“Az irányelv a gyermekgyógyászati és védőnői protokoll helyébe lép, azzal a céllal, hogy korszerű ismeretek alapján egységes szemléletet tegyen lehetővé a csecsemőtáplálásban kulcsszerepet játszó szakemberek számára.”

.

Olvashatjuk az új irányelvben. Dr. Cseh Áron gyermek-gasztroenterológust kérdeztem, aki a megalkotásában tevékenyen részt vett.

A fenti videót szeretettel ajánljuk mindenkinek, kitértünk az új irányelv hozzátáplálással kapcsolatos összes kérdésre.

Nem szabad elfelejteni, hogy ez hány ember összehangolt munkája volt. Köszönjük nekik!

A videó végén elhangzik egy fontos felhívás is: December 2. hetében  jelenik meg egy a legújabb ajánlások alapján készült, szülőknek szóló anyag neves szakemberek tollából. Szülőakadémia a címe, és abban segít, hogy a szülők megfelelő készségekkel és tudással rendelkezzenek gyermekük jól létéhez. A Kiskanál Kommandóval együtt 2O szakember írta, szintén rendelkezik a Házi Gyermekorvosok Egyesülete ajánlásával, és a Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága is közreműködött benne.

A mű egy szülői online kurzust és egy új, összefoglaló könyvet tartalmaz O-4 éves korú gyerkekek számára. Nem csupán táplálás, mindent részletesen elmesélünk a mozgásfejlődésről, a beszédről, a szociális fejlődésről, alvásról, fejlődésmenetekről, betegségekről, azok megelőzéséről és kezeléséről, a hazai oltási rendről, kötődésről, ápolásról, nevelésről. Minden szülőnek ajánljuk az anyagot, akár már a fa alá! Részleteket ITT olvashatsz. 

_