Barion Pixel

Ez a legjobb babakanál

AAAnnyi babakanál van! De melyik a jó?

A hozzátáplálás módszerétől függetlenül a baba jó, ha önállóan kanalaz: legyen az akár püré, akár joghurt, zabkása. A babák az első években még csak mártogatni tanulnak: erre rácsukják ujjaikat, tartják, a szájukhoz viszik, megtartják, rázárják az ajkaikat, lehúzzák ajkaikkal az ételt a kanálról. A csuklójuk rotációja, forgása 2 éves kor alatt még nem igazán figyelhető meg. Eleinte marokfogással fognak. Tehát csak mártogatnak, nem kanalaznak!!

Amit ajánlunk eszköz, annak ez megfelel. De sajnos rengeteg termék nem, sok csak megnehezíti az evést :).

A kanalaknál nem ajánljuk:

-mély kanál (3x annyi fél a legtöbb babakanálba, mint a NumNum-ba..),

-felnőtt kis-/evőkanál (fémes íz, kemény, felsértheti a fogzásnál gyulladt ínyt, fájdalmat okozhat),

-rossz evési pozíció (honlapon rengeteg cikk erről),

-hosszú nyél (fakanállal én sem tudnék enni, olyan messze lenne a számtól a falat), ill. öklendezést tud kiváltani mivel a baba mélyre tudja a szájába tenni,

-nem bevizsgált anyagok: olcsó húsnak sajnos.. Rengeteg káros dolog oldódhat ki a nem bevizsgált termékekből hő/savas közeg hatására..

-nem jó görbület, nem jó ív: az ajkakkal nem lehet így jól rázárni, ami alapvető evésnél

-túl széles fej: pici a szája a babának, kisgyereknek, nem jó, ha ezt feszíti az evőeszköz

Emlékszem, mikor először megláttam egy amerikai szakmai evészavaros kongresszuson a NumNum-ról szóló előadást. Egy anya és egy apa viszi a vállalkozást, akiket felkarolt rengeteg szakember, hiszen baromi jó ötletük volt: így született a termék. Azóta számtalan díjat nyert. Olyanok is ajánlják, akik ha ajánlanak valamit, az tuti- ők evés és nyelésterapeuták, azaz pontosan tudják, hogy a kis szájba mi való és mi innovatív. Több tízezer elégedett baba van ma már szerte a világon, akik nekik köszönhetik, hogy a gyerekük önállóan képes kanállal is enni..

Az a pláne benne, hogy az előkanál lapos, textúrált, és megtartja az ételt a felületén (mivel így van kialakítva, nem sima kanál-forma). Jó fogni, könnyű tartani, mivel rövid, de vastag nyele van.  Csak mártogatni kell vele, és az étel benne marad. Annyi, amennyi kell, nem több, nem kevesebb. A mennyiség, a tempó a babára van bízva, aki napról napra egyre ügyesebb! 6 hós kortól lehet ezt használni, ahol a baba a megfelelő evési pozícióban van kínálva. 2 éves korig más evőeszközre nincs feltétlen szükség.

Tudjuk, hogy vannak még babakanalak, de mi nem véletlen ajánljuk a NumNum-ot és hoztuk haza nektek. Rögtön forgattunk vele a hozzátáplálásról szóló tananyagot is, amelyet mi a kanálhoz ajándékba adunk! Azt is tudjuk, hogy vannak babák, akik más babakanállal, neadjisten felnőtt kiskanállal esznek. Utóbbi esetében ez 1OO% hogy nem kényelmes, de a baba ügyes, és elviseli ezt a kellemetlenséget mert motivált és éhes. Az evés viszont nem az elviselésről szól.

Ha 2 évnél fiatalabb a kisgyerkőc, mi, és több tízezer szülő szerte a világban ezt ajánljuk.  A NumNum és az ajándék videóanyag ITT található.

Lukasz Rebeka
Lukasz Rebeka
dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens, a Kiskanál Kommandó alapítója Évek óta foglalkozik gyerekekkel, személyesen és online egyaránt segítve a szülőket. A célja, hogy a szülők etetés helyett megtanulják táplálni gyermeküket. Fő érdeklődési területe a koragyermekkori táplálási problémák és a hozzátáplálás. Nagy hangsúlyt fektet a legújabb szakmai ajánlásokra és a fejlődésre, ezért rendszeres résztvevője és előadója a hazai gyermekgyógyászati konferenciáknak. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete Egészségértés díját 2018-ban vette át a Kiskanál Kommandóért, amely könyveit és kisokosait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmailag ajánlja.

ÉLŐ :JÚLIUS 5. és 12.

0-1 és 1-6 éves korcsoportok szerint

ÚJ KISOKOS

KISOKOSOK

Ingyenes letöltés

error: Vedd fel a kapcsoaltot velünk, ha szeretnéd átvenni anyagainkat.