0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

Gyerekpogácsa – anyabarát verzióban

Tudtad?

Lukasz Rebeka
dietetikus, csecsemő-szülő kapcsolati konzulens, a Kiskanál Kommandó alapítója Évek óta foglalkozik gyerekekkel, személyesen és online egyaránt segítve a szülőket. A célja, hogy a szülők etetés helyett megtanulják táplálni gyermeküket. Fő érdeklődési területe a koragyermekkori táplálási problémák és a hozzátáplálás. Nagy hangsúlyt fektet a legújabb szakmai ajánlásokra és a fejlődésre, ezért rendszeres résztvevője és előadója a hazai gyermekgyógyászati konferenciáknak. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete Egészségértés díját 2018-ban vette át a Kiskanál Kommandóért, amely könyveit és kisokosait a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmailag ajánlja.

Extra gyors, nem kell keleszteni, nem kell dagasztani, nem kell hozzá gép sem. 15 perc alatt elkészíthető finomság tele fehérjével!

Hangos gépek, maszatolás, várakozás – lehet ezt másképp is! Imádom ezt a receptet, mert tényleg extra gyors, és mindig elfogy: a darabos ételt evő baba és apa is imádni fogja. Összetevői nagyon jók, hiszen a kalciummal dús parmezán kerül bele, vaj, bármilyen fűszer (ez ki is hagyható!), sőőőt később lehet kockázni bele sonkát, medvehagymát, olajbogyót!

3-4 napig eltartható a pulton, de hidd el, nem fog belőle maradni. Ha nagyobb adagot készítesz, szaggatás után fagyaszthatod a maradékot (kb. 3 hónapig eláll a fagyasztóban)- így amikor kell, csak kiveszed, és picit tovább sütöd.

Hozzávalók (1 gyerek + 1 felnőtt)

  • 100 g búzaliszt
  • 80 g apróra reszelt parmezán sajt
  • 65 g hideg vaj
  • ízlés szerint/opcionális: 1 csipet rozmaring/bazsalikom
  • 1 kis tojás

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A hideg vajat apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.
  3. Beleszórjuk a fűszert (ha használunk – amelyet ollóval apróra vágjuk), és a parmezánt. Az egészet villával összenyomkodjuk.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, és kézzel összemorzsoljuk, igyekszünk gyorsan dolgozni.
  5. Ha kell, 1 ek hidegvizet öntünk hozzá, és addig keverjük kézzel, amíg sima masszát nem kapunk (1-2 perc).
  6. Nyújtódeszkán/ szilikonlapon kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra, és bármilyen sütikiszúróval kiszúrjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, megkenjük őket a kicsit felvert tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.
  8. Amikor aranybarna, el is készült!

 

Mikortól adható?

Darabos ételt már stabilan evő babának adható, figyelembe véve az étel allergéntartalmát. Rágási/nyelési nehézség/nem megfelelő ülési pozíció (pl. lábak támaszának hiánya/hátra dőlés/magas asztallap nem biztonságos darabos ételt kínálni a gyermeknek. (darabos ételek segítség ITT, allergénbevezetés segítség ITT, válogatós segítség ITT).

Hogyan kínáljuk, miért jó?

Szuper a kalcium-, a zsír-, fehérje-, és szénhidráttartalma, mehet mellé valamilyen friss zöldség/gyümi, esetleg 1 év felett limonádé.

TIPP: vonjuk be a gyermeket, adjuk kezébe a sütikiszúrókat, jöhetnek a szivecskék, dínók, csillagok! Nagyon ajánlom uzsidobozba, utazáshoz, vagy a játszira is!

Jó étvágyat a kicsiknek, nagyoknak!

FRISS

Ingyenes letöltés

error: Vedd fel a kapcsoaltot velünk, ha szeretnéd átvenni anyagainkat.