A válogatósságtól a gyermekkori evészavarig WEBINÁRIUM szakembereknek, komplex megközelítésben

Slide A válogatósságtól
a gyermekkori
evészavarig
WEBINÁRIUM szakembereknek,
komplex megközelítésben
Online tudásanyag, mely a szelektíven evő/válogatós/evési vagy etetési nehézséggel/ARFID-dal küzdő gyermekek -különös tekintettel a 6 hónapos-7 évesek - professzionális, hatékony ellátásáról szól, szakemberek számára (pl. házi gyermekorvos, védőnő, dietetikus, gyógypedagógus, gyermekgyógyász, gyermek-gasztroenterológus, szakorvos, szociális munkás, óvónő, pedagógus, kisgyermeknevelő) elsősorban, de hasznos az érintett családok számára is.

Slide ÉRINTETTSÉG TUDTA? 10-ből akár 4 gyermek A gyermekkori táplálkozási/evészavarok megnehezítik vagy lehetetlenné teszik a gyermek számára, hogy normál módon egyen, igyon, ami gyakran veszélyezteti egészségét és fejlődését. Ez a szituáció kihat a gyermek egész életére, ahogyan a szülő-gyermek kapcsolatra is. Fontos, hogy az érintett gyerekeket (egyes adatok szerint a gyermekek 4O%-a!) a szakemberek időben felismerjék, képesek legyenek a problémájukat átfogóan értékelni, kezelni. A téves diagnózis, a nem megfelelő intervenció csak ront az állapotukon. Mi bemutatjuk a bizonyítékokon alapuló gyakorlatokat.

Slide Válogatósságtól az evészavarig szelektív evés, ARFID, PFD, szenzoros étel averzió
-4 szakértő egész napos webináriuma a megoldásért-
0-7 éves korú gyermekekről
TEMATIKA 8:00-8:45 dr. Csabai Krisztina - Evészavarok a családban
• Az evést meghatározó környezeti feltételek és hatások
• Változnak-e a családok evési szokásai gyermek születésekor?
• Evésre vonatkozó elvárások a családban
9:00-9:45 Lukasz Rebeka – Mi számít normálisnak? • A kisgyermekkori tipikus evés háttere (evés alatti testtartás, rágás, nyelés, fogás, ivás, stb.)
• A normál válogatós korszak megértése
• ARFID, SED, PFD, szenzoros étel averzió, neofóbia – hogyan ismerjük fel őket?
• PTE (pressure to eat) módszer hátrányai
10:00-10:45 Bartus-Preizler Gabriella – Megfelelő étrend a fejlődéshez • 1-6 éves gyermekek tápanyagigényei
• Előbbi hogyan biztosítható, ha nem eszik a kisgyermek
• Speciális tápszerek, funkcionális élelmiszerek, készítmények, hiánytünetek, dúsítási lehetőségek
11:00-11:45 dr. Csabai Krisztina - A gyermekkori evészavarok diagnosztikája • A gyermekkori evési magatartás zavarainak alapfogalmai
• A gyermekkori evési magatartás zavarai esetén felmerülő diagnosztikus kategóriák
• A gyermekkori evési magatartás zavarainak differenciáldiagnosztikája
EBÉDSZÜNET 12:30-13:15 dr. Szentannay Judit - Az evészavarok, válogatósság hátterében álló organikus problémák és ezek orvosi kivizsgálásának menete • Organikus betegségre utaló figyelmeztető tünetek
• Mire figyeljünk az anamnézis felvétele során?
• Szervi eltérések a fizikális vizsgálata
• Laboratóriumi és eszközös vizsgálatok gyakorlati értékelése
13:15- 14:00 dr. Szentannay Judit - Az evészavarok hátterében álló leggyakoribb betegségek áttekintése • Gasztroenterológiai, pulmonológiai, neurológiai és fül-orr-gégészeti betegségek
• Az evészavarok hátterében álló szervi betegségek orvosi terápiája
14:00-14:45 Lukasz Rebeka – Gyermekdietetikai lehetőségek, módszerek • A táplálási naplóelemzés módszere • A táplálási napló kiegészítése szelektíven evő gyerekek esetében
• Evésszituációs vizsgálati módszerek
• Hogyan kínáljunk újdonságot a szelektíven evő gyermeknek?
• A növekedés monitorozásának buktatói, lehetőségei
KÁVÉSZÜNET 15:00- 15:45 dr. Szentannay Judit - Orvosi intervenciós lehetőségek az evészavarok esetén • Tápláltsági állapot meghatározása
• Antropometriai adatok, ezek értékelése
• Malnutrició a gyakorlatban
• Táplálás terápia- tápszerek fajtái, és ezek gyakorlati alkalmazása
• Táplálásterápiában alkalmazott eszközök áttekintése
15:45-16:30 dr. Csabai Krisztina - Pszichológiai intervenciós lehetőségek az életkor függvényében • Mit csinál a pszichológus gyermekkori evészavarok esetén?
• A szülői etetési stílus, etetési szokások feltérképezése
• Evészavar kérdőívek rövid összefoglalója
• A gyermekkori evészavarok differenciáldiagnosztikája, különös tekintettel az autizmus spektrum zavarra, szenzoros feldolgozás nehézségeire
16:30-17.15 Lukasz Rebeka – Evésterápiás technikák gyermekkorban • Evésterápiás technikák alkalmazása otthon és a szakembereknél
• Szisztematikus deszenzitizáció a dietetikus szemével
• Szenzoros játékok a mindennapokban és az ételekkel • Kezelési lehetőségek itthon
17:30 -18:30 KÉRDEZZ-FELELEK, DISZKUSSZIÓ

Slide Lebonyolítás Hogyan műküdik? A sikeres fizetés maga a regisztráció. Ezután a rendszerünk e-mailt küld Önnek minden fontos információval. A webinárium előtt emlékeztetőket küldünk e-mailben, és elküldjük egyedi kódját, amelynek segítségével a honlapunkon az Ön által választott napon megtekintheti a webináriumot.
A webinárium egész nap megtekinthető, ajánlunk egy sorrendet, de éjfélig eléri a videókat.
A webinárium 10 x 45 perces előadásokból áll, azaz 7,5 órát vesz igénybe a megtekintése.
A webinárium végén van lehetősége ÉLŐ ADÁSBAN kérdezni egy zárt csoporton keresztül előadóinktól, ennek időtartama 1 óra.

Választható időpontjaink szombati napok, április 9. és április 30. , A következő alkalom szervezés alatt, az oldal alján tud értesítőt kérni.

A webináriumi nap alatt Önnek csak egy jegyzetelnie kell, és kényelmesen elhelyezkednie. Az ÉLŐ adásban szintén csak a billentyűzetére lesz szüksége, amennyiben szeretne kérdést feltenni.

FONTOS, hogy ez nem továbbképzés, nem adunk végzettséget, oklevelet, képzési pontokat, a webinárium TÁJÉKOZTATÓ, iránymutató jellegű, számtalan hasznos, soha nem hallott, uptodate előadással. Elsősorban szakembereknek ajánljuk, de várjuk az érintett szülőket is szeretettel.
Mikor? Kettő alkalommal kerül megrendezésre a webinárium (ugyanazzal a tematikával) :
-2022 április 9. - szombat
-2022 április 30. szombat
-A következő alkalom szervezés alatt áll, a weboldal alján kérhet értesítőt
Hol? Online láthat minket bármilyen eszközön, bárhol a világon, kényelmesen. Kapcsolat: info@kiskanalkommando.hu
WEBINÁRIUM IDŐPONTJA Elővételes jegy Normál jegy április 9. ELFOGYOTT ELFOGYOTT április 30. ELFOGYOTT
19.900 Ft (április 16-tól)
BIZTOSÍTOM A HELYEM
A WEBINÁRIUMRA
Gyakran ismételt kérdések
Meddig látható az előadás?
MEddig látható az előadás 72 óráig elérhetőek az anyagok, de kérdezési lehetőség csak szombaton lesz.
Kiknek ajánlott a részvétel?
Kinek ajánlott a részvétel?Olyan szakembereknek, akik 7 éves kor alatti gyermekekkel vannak kapcsolatban (pl. házi gyermekorvos, védőnő, dietetikus, gyógypedagógus, gyermekgyógyász, gyermek-gasztroenterológus, szakorvos, szociális munkás, óvónő, pedagógus, kisgyermeknevelő), de hasznos az érintett családok számára is.
Mire van szükség a részvételhez?
Mire van szükség a részvételhez?Csak egy olyan eszközre (telefon, tablet vagy asztali számítógép), ami internethozzáféréssel rendelkezik. Nem kell kamera, mikrofon, vagy bármi egyéb, csak az eszköze, amin megtekinti az előadásokat, illetve a jegyzeteléshez szükséges tárgyak (amennyiben jegyzetel).
Kapok igazolást, pontot?
Kapok igazolást, pontot? Nem, ez egy tájékoztató jellegű webinárium, igazolást, pontot nem adunk érte, de komplex ismereteket igen.
Van kedvezmény?
Van kedvezmény? Az ELŐVÉTELES JEGY, amelyet ápr. -ig van lehetősége megvásárolni. Plussz MDOSZ-tagoknak, hallgatóknak adunk kedvezményt, ehhez kérjük ide írjon e-mailt: info@kiskanalkommando.hu
Csoport/szakszolgálat/intlzmény/csapat vagyunk, megnézhetjük kivetítve, együtt?
Csoport/szakszolgálat/intézmény/csapat vagyunk, megnézhtjük együtt ? A díj egy emberre vonatkozik. Amennyiben többen szeretnék megtekinteni, kérjük írjanak e-mailt a info@kiskanalkommando.hu címre.
Szülő vagyok, érdemes jelentkeznem?
Szülő vagyok, érdemes jelentkeznem? Nagyon örülünk, hogy vannak ennyire érdeklődő, alapos szülők!  Várjuk Önt is szeretettel, de tudnia kell, hogy alapvető ismereteket nem ismétlünk, de igyekszünk érthetően beszélni.
Lehet előadások közben kérdezni, kommunikálni?
Lehetek előadások küzben kérdezni, kommunikálni? Természetesen, 1 órás kérdezési lehetőséget, diszkussziót biztosítunk a nap végén, 17.3O-tól egy zárt csoportban (ehhez a vásárlás után megkapja a belépési adatokat). Itt tud bármelyik előadótól kérdezni. Ha a webinárium közben technikai problémája van, adunk ahhoz is elérhetőséget vásárlás után.
Szó lesz csecsemőkről is (1 éves kor alatt)?
ISzó lesz csecsemőkről is (1 éveskor alatt)? Igen, de nem ők lesznek a fókuszban, hanem a kisgyermekek, bölcsődés-óvódás korosztály. Azonban rengeteg információt adunk a csecsemők táplálásáról, evési zavarairól is természetesen.
Szó lesz arról is, ha a gyermeknek nehezített az etetése/szondán táplált?
Ebben a webináriumban ezt is megemlítjük, de nem ez a témakör lesz fókuszban. Reményeink szerint ez egy következő webinárium témája lesz. A mostaniban azonban ehhez a témakörhöz is hasznosítható tanácsaokat hallhat.
Óvónő/pedagógus vagyok, minden nap találkozom a problémával, érdemes jelentkeznem?
Nagyon örülünk, hogy Ön ennyire odaadó! Szeretettel várjuk, rengeteg tanácsot fog hallani a webinárium alatt, ami megkönnyíti munkáját.
Nem érek rá egész nap, de szeretnék részt venni, érdemes?
Igen, hiszen az előadáson éjfélig visszanézhetőek, plussz lehetőség van 1O-napos hozzáférést is vásárolni.
Kaphatok ÁFÁ-s számlát?
Nem, a számlánk O%-os, de kérheti cégnevére is.
Hogyan tudok fizetni?
Biztonságos OTP Simple felületünkön bankkártya segítségével tud fizetni, átutalást nem tudunk befogadni.
Külföldről is lehet jelentkezni?
Igen, hiszen a webinárium teljes mértékben online. Magyarországi, nyári időzóna (CEST, UTC+2) alapján élesítjük a weblapot, és onnantól 15 óráig elérhetővé tesszük.
Hogyan tudok jelentkezni?
Befizeti a webinárium díját, ez maga a jelentkezés. Innentől informáljuk e-mailben a teendőkről.
Mindkét napon ugyanaz a webinárium lesz látható?
Igen, a két dátumon (ápr. 9 és ápr. 30) ugyanaz a webinárium lesz látható, ugyanazzal a menetrenddel, élő kérdezési lehetőséggel.