Recept nyomtatása
Almaszósz, a cukor helyettesítő
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Szavazatok: 0
Értékelés: 0
Tiéd:
Értékeld a receptet!
Elkészítés
  1. Az almákat mosd meg alaposan, majd hámozd, szedd ki a magházukat. Szeleteld fel vékony szeletekre, és tedd fel főni egy lábasban, 24O ml víz társaságában. Fedd le, amíg megpuhulnak az almaszeletek. Puhulás után vedd le a fedőt, hogy elpárologhasson a felesleges folyadék. Az almákat ezután alaposan pürésítsd, hűtsd. Ebből a mennyiségből kb 1 liter almapüré készül. Bónusz! Előre is dolgozhatsz, ugyanis ezt a pürét kis adagokban le lehet fagyasztani. Így, amikor szükség van rá (elég sűrűn), csak előveszed, hagyod felengedni, és ezzel máris egy nagyot léptél előre az egészséges táplálás útján. A fagyasztott almaszósz 2 hónapig használható fel.
A recept megosztása