A gyerekek látják,csinálják

Utánoznak minket. Már egészen kiskoruktól kezdve. Nagyon hatásos videókat mutatok ma Neked erről.

Fordítsuk ezt át étkezésre és életmódra.

Gondold át:

-Te hogy viszonyulsz az étkezéshez?
Nyűg? Gyorsan bekapsz valamit? Megjegyzést teszel a súlyodra? Nem vagy elégedett az alakoddal és diétákkal sanyargatod magad? Úúútálod a brokkolit?

-Piszkálod őt?
A gyerek egye meg, ami a tányérján van? Nem állhat fel, ha nem kóstol meg valamit? Piszkálod, hogy így beteg lesz/kicsi marad/bezzegaszomszédgyere mindent megeszik? Hogy gondolja, hogy ízlése van és az nem egyezik a tieddel?

-Milyen megküzdési stratégiát követsz?
Hú, de szép kifejezés. Azt jelenti, hogy hogyan viselkedsz, ha stressz ér? Kirúgnak, elhagynak, a boltban eléd áll valaki, dugó van, várakozni kell, stbstb. Üvöltessz? Üvöltessz másokkal? Agresszív leszel? Vagy, peches férfi vagy, és azt tanították, nem szabad sírni, ha bánt valami? “Kisfiam, katonadolog!”
Katona dolog egy kisfiú számára a szuri, ha fájdalma van, ha mérges lesz valami miatt, ha elesik, ha elveszik a játékát, ha csalódik. Ugyan már, tartsa magában? (nem különbözik ilyen szempontból egy lánytól!!)

-Töltesz a gyerekkel minőségi időt? Vagy hazaérsz a munkából, késő délután hazahozod a bölcsiből/oviból, és leülteted a tablet elé, hogy legyen egy kis nyugtod?

-Töltesz időd magaddal és a pároddal? Vagy letolod néhai életed szerelmét, ha valamit nem jól csinál (persze a gyerek előtt)? Van időd kikapcsolni? Mozogni?

Gondolkodjunk kicsit ezeken együtt. Én is, hiszen ne gondold, hogy én ezeken nem megyek keresztül! Holnap jövök pár alternatívával!

Addig is, szívbemarkoló videó:
https://www.youtube.com/watch?v=5JrtpCM4yMM

És a táplálkozás:

https://www.youtube.com/watch?v=0yaJ0yEaO3g